KEDVES ÉRDEKLŐDŐ !


BSc egyetemi alapképzésünk (4 éves):
 

    A BSc szintű építészmérnöki alapképzés elsősorban épületek kivitelezésére, a megvalósítás előkészítésére képesít. A Magyar Akkreditációs Bizottság az építészmérnök képzésünket kiválónak minősítette, volt hallgatónk közül sokan váltak később sikeres szakemberré. BSc képzésünk kredit rendszerű képzés. A műszaki felsőoktatást szabályozó kormányrendeletben úgy fogalmaznak, hogy a BSc képzés során a leendő építészmérnököknek elsősorban a magasépítő tevékenység különböző területein (pl. gyártás, vállalkozás, építésvezetés, szakhatósági munka) elvégzendő műszaki feladatok ellátására kell alkalmassá válniuk. Tevékenységi körükhöz tartozhat még bizonyos tervezési és kutatási feladatok elvégzése is. Az épületek kivitelezése - ami a BSc-t végzettek egyik fő tevékenysége - nagyon széleskörű általános műszaki tudást igényel, amit természetesen arányosan ötvözni kell az építészeti ismeretekkel. A BSc oktatásban az ismeretek műszaki, technológiai jellege erősebben dominál, mint az MSc képzésben, ahol viszont az építészeti-művészeti jelleg az erősebb. A végzett BSc-sek 1,5 év továbbtanulással juthatnak el intézményünkben az MSc okleveles építészmérnök végzettségig.


MSc egyetemi mesterképzéseink:

- Osztatlan (5 éves) építészmérnök MSc képzés
- Szerkezettervező építészmérnök MSc képzés (1,5 éves)
- Településmérnök MSc képzés (2 éves)
 
    Az MSc szintű építészmérnök képzés elsősorban épülettervezési (design) irányultságú. Tantervi struktúrája hasonló a Műegyetem (BMGE) Építészmérnöki Szakán működő épülettervezési szakirányéhoz. A kis létszámú és műtermi jellegű MSc képzés során a hallgatók kiváló alkotó építész tanároktól tanulhatják meg a mesterség alapjait, majd egyre nagyobb és izgalmasabb önálló tervezési feladatok elvégzésével bizonyíthatják tehetségüket. A képzésben fontos szerepet szánunk a számítógépes épülettervezés oktatásának. Hallgatóink megismerkedhetnek az ArchiCAD és Nemetschek tervezési technikájával is, amelyeket széles körben alkalmaznak az építészirodákban.
      Az MSc képzés célja olyan okleveles építészmérnökök képzése, akik képesek arra, hogy ellássák a település- és településrendezés, általában az épített környezet alakításának valamennyi építészeti és építési feladatát, ezen belül elvégezzék épületek, épületegyüttesek építészeti és szerkezettervezési feladatait, megtervezzék, megszervezzék, irányítsák és ellenőrizzék ezek építését, épületfenntartási és felújítási feladatokat lássanak el, képzettségüknek megfelelő elméleti és oktatási tevékenységet folytassanak, ellássák szakterületükön az építésigazgatási és hatósági munkák irányítását.
      Az építészképzés tantervét a Magyar Építész Kamara elvárásainak megfelelően alakítottuk ki, tehát az MSc oklevél megszerzése után a tervezési gyakorlati idő letöltése után teljeskörű épülettervezési jogosultság szerezhető meg. Aki pedig a Magyar Mérnöki Kamarától szerkezettervezői jogosultságot szeretne kapni, annak a képzés során felajánljuk az ehhez szükséges kredit tantárgyak felvételét az építőmérnöki MSc szakunk tantárgyválasztékából.
        Számos hallgatónk külföldi gyakorlaton vehet részt minden évben. Az MSc oklevelet szerzett építészmérnökök a doktori képzésben való részvételre is pályázhatnak.

Elérhetőségek

Építészeti és Épületszerkezettani Tanszék

H-9026 Győr, Egyetem tér 1.
Térkép
Titkárság: D-504
Tel.: +36 (96) 503-454
Fax: +36 (96) 613-595
E-mail: kelemenk##kukac##sze.hu

Eseménynaptár

Szenátusi ülés 2018. december 17. 14:00 - 16:00
Téli ünnepi nyitvatartási rend 2018. december 22. 00:00 - 2019. december 1. 23:55
Munkaszüneti nap 2018. december 24.
Munkaszüneti nap 2018. december 25. - 2018. december 26.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!